torstai 20. heinäkuuta 2017

Ventovieraat tapasivat putkassa kahdesti - nyt kutsu tulossa häihin

Entiset häiriökäyttäytyjät mutta nykyiset ystävät kohtasivat Töölön Kisahallin putkan asiakastilassa kolmetoista tuntia sitten. Vapauduttuaan tasoittaville rupesivat he ystävystymään. Syrjäytymisestä kiinnostunut Pikku-Jaakko Pasqeau tunnustaa olleensa aktiivisempi osapuoli ja kertoi lähestyneensä Mooses Näkkälänjärveä hyvän ensivaikutelman takia.


Piimänjuontiin liittyvän riehumisen myötä piipaa-kyytiinpoimittujen herrasmiesten tapaaminen on johtanut ystävyyden alkuun. Kiinniottohetkellä Näkkälänjärvi toimi Bonuskorttijärjestelmän katuevankelistana Espoossa ja Pasqeau oli puolestaan kiinnostunut Piimäpurkin kulmien mittaamisesta harrastuspohjalta. Päihtyminen yhteisen harrastuksen pohjalta on ollut ilmeisesti se yhdistävä tekijä pitkässä kontekstissa. "Se tosi ystävä voi löytyä vaikka selviämisasemalta yläpää alaspäin sidottuna." Ystävyksistä se isomahaisempi muistelee kolmentoista tunnin takaista kultaista nuoruuttaan parhaillaan juorulehdelle. 

Mooses muistelemassa nuoruuttaan viimeyöltä, 
Todellisuudessa tämä kuva on kuvankaappaus
Ylen materiaalista ohjelmasta ihmebantu: Tyttö ja Spurgu
"Pelattuamme ensimmäisen vapaudut vankilasta kortin, erottamaton kaksikkomme oli jatkanut matkaansa Kamppiin. Päädyimme Onnelaan tasoittaville, sillä olihan meillä vielä bussirahat Espooseen taskunpohjalla." Kertoo Mooses ja jatkaa "Sitten toi Pikku-Jaakko meni vitun ujolle pissille invavessaan, jolloin oli kohtalolla varmaankin sormensa pelissä." 

Ystävien välinen rakkaus ei leimahtanut heti täyteen liekkiinsä: "Vittu ku tolla vitun Pikku-Jaakolla kesti ykkösen heitto kakkosen verran." Muistelee Mooses ystävyyden tahmeita alkumetrejä, ja korostaa: "Järkytyin kun sitten ei käynytkään niin kuin Strömsössä. Siis mä tajusin että voi perkele, toihan on on just toi vaaraton sarjahurmaaja." Tämän tajuttuaan Pikku-Jaakko oli vetänyt kääntösuukot taskuistaan ja rupennut suukottamaan Moosesta eri puolille kehoa.

Onneksi soittoruokalan turvallisuusalan ammattilainen keskeytti leikin. “Haistoin välittömästi palaneen käryä! Tai ujonpissin. Tehtyäni mentaalisen tilanne SWOT-analyysin panin Pikku-Jaakon ja Mooseksen tanakasti nippuun 3 sekunnissa!” Kertoo tärkeysjärjestyksenvalvoja Erja Etälamautin. "Kerrotaan myös että matkalla pii-paan sinisessä Taksissa nauroivat toverukset mitä eriskummallisimmille asioille."
Puoli tuntia sitten Pikku-Jaakko ja Mooses on jälleen tuotu selviämään samaan tyrmään päihtymystilan johdosta. "Yhteinen kohtalo tekee meistä erottamattomia ystäviä, Juodaaks piimää ollaaks kavereita - mentaliteelilla. Kun jossain vaiheessa  joskus  täältä pääsee pois vaihdamme toistemme Poste Restante osoitteita. No jään innolla odottamaan hääkutsua Pikku-Jaakon ja Seksilelunukke Barbaran häihin loppukesästä." Kertoo Mooses Näkkälänjärvi.
Ei kommentteja: