torstai 13. heinäkuuta 2017

Siviilipalvelus - Sivari


Kuvassa heikkolahjainen sivari
 etuilemassa ruokajonossa *
Päästäksesi mielekkääseen siviilipalvelukseen on siedettävä toisia ihmisiä/ hänettäriä helmikuun pituisen koulutusjakson verran Lapinjärven sivarikeskuksessa. Tästä helvetistä moni ei selviä tervejärkisenä. Toisinaan ongelmia siellä muodostuu huonosti organisoidun ruoanjakelun lisäksi, eläimellisestä kaikki vastaan kaikki luonnontilasta jossa heikkolahjaiset mutta fyysisesti voimakkaat korstot etuilee ruokajonossa. Toisinaan Vekaranjärveltä joudutaan tuomaan toistuvasti, parittomien kuukausien ensimmäinen keskiviikko sotilaallisen internvention avulla säiliöautokolonna H2O:ta ja kuivia terveyssiteitä esiintyneiden väkivaltaisuuksien johdosta.

Erään Valtion konttori odottaa Etsintäkuulutettavalta Sivarilta seuraavia asioita: Toivomme sinulta kiinnostusta uuden oppimiseen, oma-aloitteisuutta, itsenäisyyttä sekä tehtävien vaatimaa vastuunottoa. Tarjoamme kiinnostavia ja monipuolisia työtehtäviä, sekä joustavat työajat.


Sivari lähdössä aamuvuoroon,
arvonsa mukaisesti
sille osoitetusta asunnosta
Sotilasavustusta saa siviilipalveluksen vuoksi samoin perustein kuin varusmiespalveluksesta. Sinä tai omaisesi voitte anoa avustusta, jota haetaan Kelan toimistosta. Jos asut ulkomailla,voit hakea avustusta palveluspaikkakunnan Kelan toimistosta. Avustuksen tarkoituksena on turvata omaisesi toimeentulo palveluksesi aikana. Edellytyksenä on, että palvelus on heikentänyt omaisen toimeentulomahdollisuuksia ja että hän on avustuksen tarpeessa.


Oven edessä legendaarinen Yli-Sivari,
Joosef Hilla-Aho  ihmettelemässä lautakunnalta
saamaansa kielteistä päätöstä.
Entä jos kuitenkin alkaa vituttamaan? Muun muassa 13,50€ päivittäinen ruokaraha kuukauden jokaiselta päivältä. Lain mukaan sinulla on oikeus hakeutua takaisin varusmiespalvelukseen! Takaisin varusmiespalvelukseen haetaan keskukselta vapaamuotoisella hakemuksella. Legendan mukaan erityinen VSTMTLK lakkautettiin loogisista syistä. (Vakaumuksensittenkintakaisinmuuttumistutkintalautakunta)


*) By Sage Ross (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0-3.0-2.5-2.0-1.0)], via Wikimedia Commons

Ei kommentteja: