perjantai 30. kesäkuuta 2017

Pikku-Jaakko lähetti kirjeen presidentille - sai vastauksen myös koiralta

Elämänkoululainen Pikku-Jaakko pyysi Hemmetin Enkelien presidentiltä apua perseilyynsä ja globalisaatioon liittyvään kysymykseen ja sai vastauksen sekä Kyöstiltä että taistelukoiralta, kertoo Espoolainen paikallislehti. 

Espoolainen Pikku-Jaakko kirjoitti Hemmetin Enkelien presidentille Kyösti Väkevälle avunpyyntökirjeen, jossa kertoi olevansa huolissaan perseilystänsä ja globalisaatiosta.
Pikku-Jaakko keräämässä
voimia kirjeen avaamista varten.

Olen Jaakko 130 kg ja olen merkonomi ja käyn Elämänkoulua. Olen huolissani saamattomuudestani sekä nykyisen elämänmuotomme jatkumisesta. Kukaan ei tässä maailmassa varmaan halua päästä maaliin liian nopeasti epäterveellisten elämäntapojen johdosta. Mulla on joka päivä namipäivä.

Nyt pikkumies on 4kg vanhempi ja sai syntymäpäivälahjaksi vastauksen kirjeeseensä.
 
Presidentti kertoo kirjeessä olevaan huolissaan samoista asioista kuin Jaakkokin ja antaa omat kotoisat vinkkinsä ryhdistäytymiseen ja globalisaatioon liittyvään kysymykseen. Syö enemmän kasviksia ja harkitse kuntosalijäsenyyttä ja vähemmän niitä vitun lauantaipusseja. Sitten laajemmin: on mahdollista että tulevaisuudessa potentiaalinen asiakaskuntamme laajenee pommin varmasti jos yhteiskunnan rakenteet rapautuvat. Sitä saa mitä ei tilaa Kun energiantuotannon EROEI (eli saadun energian suhde sen hankkimiseksi käytettyyn energiaan) lähestyy arvoa 1:1, karisevat samalla kuvitelmat sivistyksestä, ihmisarvosta tai solidaarisuudesta, sillä kaikki energia menee oman energiansaannin varmistamiseen….Mielestäni sellaiset hallitusohjelmat jotka leikkaavat koulutuksesta, siis kurjistavat opiskelijoiden taloudellista asemaa ja pakottavat henkilöstövähennyksiin oppilaitoksissa ja korkeakouluissa ampuvat Suomelle myrskyssä kohtalon oikusta suotua pelastusvenettä haulikolla pohjaan. Silloin tuhotaan rakentava ja hedelmällinen lähestymistapa tilanteessa jossa kriisialueilta tulee kasvavissa määrin yhä suurempia ihmismassoja pakoon kärsimystä. 
Presidentti kertoo myös, ettei voi kansalaisyhteiskunnan järjestötoiminnan tasolta paljoa vaikuttaa yksittäisen mulkeron/ Mr Nobodyn laiskuuteen käydä salilla tai lenkillä. Ei ole oikein toimivaltaa näissä asioissa. Ehkäpä voisit jatkossa lähetellä ajatuksiasi myös naiselle josta olet kiinnostunut? Voimme tarvittaessa virkistää muistilihaksia epävirallisesti.
Koiraihmisiksi muodon vuoksi kohteliaana tunnustautuva Pikku-Jaakko oli hyvin tyytyväinen että presidentin lisäksi myös Tuffe-koira allekirjoitti kirjeen. Hän ei tosin kerro hygieniasyistä pitikö kädet pestä kirjeen lukemisen jälkeen.

Ei kommentteja: