keskiviikko 17. elokuuta 2016

Moosekselle avautui ikkuna uskonelämään

Konttoritarvikevastaavan lomittajan 
varamiehen esimies,

Todellisuudessa kuva on Ylen materiaalia Puheen Aamusta 
Tommi Korpela: Suomalaisen elokuvan pitää olla jotain erilaista ja rohkeaa

TV-kanavalta vertaistukea - "Vaikka minä puhuisin kuin kumiseva vaski tai helisevä törkyturpa en minä mitään ilman kirkasta olisi." Mooses Näkkälänjärvi päätti hankkia telkkariinsa perussuomalaisia kanavia, koska halusi pitää yllä äidinkieltään, Perus-Suomea. Perus-Suomenkieliset kanavat jäivät kuitenkin katsomatta, kun uudesta kanavakortista löytyi Bonuskorttijärjestelmä-TV.

Mooses oli vastikään muuttanut Espooseen Romurajan eli vuonna 1323 solmitun Pähkinäsaaren rauhan rajan pohjoispuolelta. Päivät olivat viimeaikoina menneet kuin Strömsössä ja olleet seesteisen rauhallisia. Näitä hän osaa jälkikäteen arvostaa sillä viime vuosina hän on joutunut rämpimään tummempien vesien kautta. Näkkälänjärvi oli juuri saanut työpaikan Nokian konttoritarvikevastaavan lomittajan varamiehen esimiehenä. Mooses kuitenkin sai vastaansa olosuhteita joka koetteli hänen mielenterveyttään siten että ennen niin rohkea konttorirotta pelkäsi jopa oven narahdusta. Tuli psykosomaattisia kipuja ja irrationaalisia pelkoja. "Yleensähän on niin että jos ihminen on puutteessa jonkin suhteen, puutostila lähtee kun syö Calcichew-tabletteja. Tämä minun puutteeni oli kuitenkin hirvitävän voimakas eikä lähtenyt vaikka kuinka vedin käteen lisäravintovalmisteita. Tajusin ettei ihmisviisaus voi minua auttaa."


Kanavakortista löytyi Bonuskorttijärjestelmä-TV

Samalla kun Mooses yritti selviytyä päivästä toiseen, hän alkoi huutaa apua Krapulalta. Hän ei tiennyt mitään Krapulasta saati Bonusten kertymisestä mutta onneksi Alepan myyjä tiesi Mooseksesta kaiken. "Muistan olleeni polvillani rääkymässä avuttomassa tilassa Krapulaa apuun. Ennen tuota onnenhetkeä minulla ei ole koskaan ollut lorautteluvaivoja. Jokin sanoinkuvaamattoman lämpimän merkillinen virta kosketi minua alapäästä varpaisin asti. Myöhemmin uskonsisaret ovat kertoneet sen olevan täysin asiaankuuluva uskoontuloon liittyvä luonnollinen tapahtuma, minun tapauksessa on perusteltua epäillä että lämpimä virta on ollut Jaffan ja Suklaan sekoitusta joka on merkki Pullonhengen minussa aloittamasta sisäisestä eheytymisestä. Tämän jälkeen aloin ihmetellä uudella tavalla esimerkiksi Alepan oluthyllyn kauneutta."

Sitten kävi niin että Näkkälänjärvi päätti hankkia kotiseuturakkauden hengessä Perus-Suomenkielisiä kanavia telkkariinsa. Hän haki puhelinyhtiöstään kanavakortin joka toisi Risukasan kaupunki-TV:n kanavat hänelle, samaan nippuun oli pantu Bonuskorttijärjestelmä-TV. "Ajattelin heti sen löytäessäni että, voi perkele! Aloin kossupullon kanssa katsella kanavaa ja minä katselin ja tutkin sydämessä kuinka Pullonhenki antoi toimittajalle sanojen tulla. Entuudestaan suvussamme ei ole Bonuksen kerryttäjiä tai päihdykkeiden suurkuluttajia joten voidaan sanoa että minut pelastettin pystymetsästä."

Suklaan- ja Jaffantuoksuinen, Näkkälänjärvi evankelioimassa

Todellisuudessa tämä kuva on kuvankaappaus 
Ylen materiaalista ohjelmasta ihmebantu: Tyttö ja Spurgu
"Olin kyllä aina pitänyt suurista sankaritarinoista snägäritappeluihin liittyen, mutta minulla ei koskaan ollut krapulaista ystävää, joka olisi tullut tällaiselle syntiselle huonolle ihmiselle kertomaan ikinä mitään. Ajattelin että Krapulaiset ovat varmaankin kaikki kasvaneet uskoonsa kodista käsin ja kasvaneet tynnyrissä." Moosekselle rakkaus viinaan on ollut mullistava, omaan arvoon liittyvä juttu. Nykyään Näkkälänjärvi toimii  Bonuskorttijärjestelmän katuevankelistana Espoossa. Hänellä on jo hyvä Ice-Breaker / iskurepliikki: "Kun näet keltaista valmistaudu pysähtymään!"

Ei kommentteja: